LIKE US AT FACEBOOK TO GET LATEST UPDATE

Follow us at Instagram- @perfumeberrymalaysia


Feb 9, 2016

Tips untuk mengenalpasti perfume original dan perfume fake (imitation,sephora,reject ,grade AAA)

Sekarang terlalu ramai orang menjual perfume secara online.
Bagusla sebab ia  menunjukkan demand yang orang membeli perfume online adalah tinggi.
Tetapi yang tak bestnya apabila seller perfume menjual perfume yang tak original, perfume grade AA dan perfume reject ( unbox) claimed yang perfume nya original.
Ramai yang tertipu dan saya salah seorang peniaga perfume pun terasa kesannya.
Tak baik tau jual x original but claimed ori.;perfume sephora la , from dubai la but sebenarnya from GM klang.
Bagitahu jer perkara yang sebenarnya sebab mungkin ada juga customer yang x kisah original ke tak.Maybe yang nak saved budget ke...

So saya rasa terpanggil untuk share

Tips-tips untuk mengesan perfume yang original atau perfume tipu ( fake)



1) Harga
Jika harga jauh terlalu murah daripada harga pasaran, sah-sah la perfume tu tak original yer.Ni perkara paling senang nak tahu.Ikut logik fikiran, mana ada perfume original jual RM60 shj untuk 100ml.Perfume2 brand mahal tak kan tak nak untung.Jika harga RM60, agak-agak kosnya berapa.Perfume murah ni mostly ambil daripada china .China kan suka tiru barang2 branded.
Other tips- perfume chanel , dior ( brand mahal) x kan jumpa harga 100ml bawah RM150 yer..Beli kat oversea pun still mahal lagi.

2) Kualiti packaging
Tengok pada tulisan di kotak dan botol perfume nya.
If x original nampak murah
Jom kita buat analisa perfume di gambar ni:


Mana satu yang original?


For your info, brand christian dior dah rebrand nama Miss Dior sahaja untuk range ni. Di pasaran ada miss dior edt, le parfum, dior blooming ,miss dior leau, miss dior eau fraiche. Kalau seller jual miss dior yang ada words "cherie" ni yang fake punya ye.







Mana satu original dan fake?
Tgk pada tulisannya, color perfume, bentuk penutupnya..
Sama tapi x serupa kan..
Yang original lebih kemas bentuk, tulisan kemas dan color nya pink..( kiri)
Kadangkala yang fake perfume ni tersalah ejaan pun ada..
Tulisan pada perfume original tidak pudar dan hilang walaupun sudah lama dipakai




3) Bau perfume
Perfume fake sudah pastinya bau x lasting dan baunya sama sahaja
Bau perfume original mempunya 3 peringkat iaitu top notes, middle notes dan base notes
Sebab tu bila kita pakai perfume original , ada baunya lebih lama lebih sedap.
Jika fake perfume bau perfume sama sahaja..bau alkohol kuat..memang boleh pening kepala
Jika perfume murah, maka bahan2 kandungannya pun yang murah dan boleh menyebabkan alahan pada kulit yang sensitif

4) Perfume fake semua yang dijual 100ml sahaja walaupun sesetengan perfume di market macam armani code men paling besar 75ml shj (original) .Memang x da 100ml..so sah2 la perfume tipu

5) Goncang perfume dan tengok buihnya
Jika perfume x original, buihnya cepat hilang dan keluar buih yg besar kerana ia bercampur dengan air
Perfume original ada buih2 kecil bila digoncang


If you all dah terbeli perfume dan x dapat pastikan juga original ke tiruan, bawa je perfume tu dan compare sendiri dekat shopping mall (kaunter perfume ).Perfume mestilah sama dari segi packagingnya dan botol perfume.Anyway itu pilihan masing-masing.ada yang x kisah beli perfume imitation but as seller, if perfume tu reject or fake punya inform la dengan sejujurnya yer.

If you all ada  TIPS2 lain boleh la comment di bawah ini untuk dikongsi bersama yer Boleh SHARE atau tag kenalan anda yang gila perfume.

Nak cari Original Perfume daripada US ( harga lebih rendah daripada pasaran) boleh dapatkannya di www.perfumeberry.com.my . Confirm ORIGINAL! 



Jan 27, 2016

Karl Lagerfeld Pour Homme EDT for him




Karl Lagerfeld for Him is an aromatic - fougere fragrance that begins with fresh mandarin and lavender oil. Its heart of green apple and violet is laid on the base of amber and sandalwood.Models of the campaign are Baptiste Giabiconi and Kati Nescher
Similar scent to Blue de Chanel.

Karl Lagerfeld Pour Homme EDT for him 4.5ml Mini-RM38 available


How to order:
Click here

or contact sms/whatsapp 
017 543 9231 / 013 348 2134

We also accept credit card and paypal.

Jan 25, 2016

NEW ! Jimmy Choo Illicit Eau de Parfum


-perfume info-
Jimmy Choo presents its new perfume called Illicit, coming out in August 2015. It is designed for women who are "tempting, seductive, risk-taking and totally in control." Illicit embodies the daring spirit of a woman who is hypnotic, attractive and living life to the fullest.It starts with frizzy notes leading to the floral heart and the warm, honey-amber base. Ginger and bitter orange open the composition. The heart consists of rose and jasmine sambac, laid on the base of honey-amber accord and sandalwood.

Jimmy Choo Illicit Eau de Parfum 4.5ml women Mini RM38


Jimmy Choo Illicit Eau de Parfum 1.5ml  spray RM10 each



REVIEW

It's a soft, very creamy, almost subtle, verging on the edge of airy scent. It's an almost scent for me. Almost powdery, almost honey, almost vanilla, almost amber, almost perfumey, almost a bit floral. Like a little of each of those things, but none of them fight with each other or take center stage; rather they meld and melt together into this very feminine, pillow-soft fragrance. 



How to order:
Click here

or contact sms/whatsapp 
017 543 9231 / 013 348 2134

We also accept credit card and paypal.




Jan 22, 2016

Mont Blanc Lady Emblem EDP for Women




-perfume info-

Montblanc presents Lady Emblem in mid-2015, as a feminine version of the Emblem fragrance launched in spring 2014. Lady Emblem is announced as a sophisticated and feminine scent of floral - fruity - woody character.The composition begins with red currant jam, pink rose and peach. The heart is intense and woody, including accords of sandalwood, patchouli and rosewood. In the end, the composition exudes intense tones of musk and raspberry.

Mont Blanc Lady Emblem EDP for Women 30ml -RM125 only


REVIEW

I love this smell so much! It reminds me so much of summer nights in Paris and all the amazing feelings and memories there. It is definitely a scent you can get attached to easily.. It is also the smell which people can start associating you with and say 'Oh I know your smell!" It's gentle, warm, silkish and very addictive. LOVE it!!!!! Amazing release Montblanc!


How to order:
Click here

or contact sms/whatsapp 
017 543 9231 / 013 348 2134

We also accept credit card and paypal.




Jan 21, 2016

Estee Lauder Pleasures Florals 100ml EDP




-PERFUME INFO-
Uplifting honeysuckle, dewy water lily and jasmine combine in a playful way to form the heart of the fragrance. Two varietals of jasmine, the deeply dreamy and smooth jasmine sambac and the velvety petals of jasmine grandiflorum, add an unabashed and joyful femininity.The final impression of Pleasures Florals is a creamy mix of warm cedarwood, creamy Ambrox that’s reminiscent of blonde wood, and delicate musk. Simple but sophisticated, bold but still graceful, animated and urbane, Pleasures Florals is the ultimate expression of a modern bouquet.



Estee Lauder Pleasures Florals 100ml EDP (tester) -RM225


REVIEW
Estee Lauder Pleasures Floral is as joyous as a profusion of Spring flowers. Sparkling floral blooms of honeysuckle, jasmine and waterlily brightened with juicy mandarin. Finished in creamy woods and musk, like petals on the skin.



How to order:
Click here

or contact sms/whatsapp 
017 543 9231 / 013 348 2134

We also accept credit card and paypal.