LIKE US AT FACEBOOK TO GET LATEST UPDATE

Follow us at Instagram- @perfumeberrymalaysia


Aug 27, 2015

7 tips cara-cara menggunakan perfume dengan betul


Morning,
Dah lama x menulis blog dan harini ada masa sedikit untuk share sedikit sebanyak tips2 untuk memilih dan menggunakan perfume dengan betul. Saya memang sukakan perfume branded sejak dari zaman sekolah lagi.Dulu pakai perfume yang murah sedikit macam body shop tapi bila dah start kerja mulalah spend sedikit duit untuk beli perfume. Bau perfume ni macam seni jugak.Bukan senang tau orang nak buat minyak wangi ni.Sebab tu jika pernah bau niche perfume mahal seperti CREED,  BOND no 9, Annick goutal ,Jo Malone dan sebagainya, bau nye sangat harum dan lain daripada yang lain.

best x if dapat kumpul koleksi miniature perfume macam ni


Beli perfume mahal ,kadangkala ada yang tak kena citarasa kita. Jadi kena test dahulu kalau boleh sebab perfume ni ada base note, top note dan middle note.Perfume lama-lama dia akan bertukar bau bergantung pada notes perfume . Ramai orang keliru dan tak tahu apa itu EDP & EDT. EDP ialah Eau De Parfume manakal EDT adalah Eau De Toillete. EDP merupakan perfume yang mengandungi 8-15% cairan original perfume dan baunya boleh bertahan sehingga 5-8 jam. EDT pula adalah lebih ringan dan mengandungi sekita 4-8% cairan original perfume tersebut. Daya tahan lama bau pulak adalah 2-5 jam. 
7 tips cara-cara menggunakan perfume dengan betul
  1. Apabila kita try perfume, adalah digalakkan untuk cuba mencium tidak melebih 3 bau dalam satu-satu masa. Selepas cium 3 bau tu, kita mintak bau kopi pada penjual supaya neutralise semula sense bau kita. Jika kita tak buat gitu, otak kita tak dapat menilai bau yang sebenar dari perfume tu.
  2. Perfume bertindak balas lebih kurang 15 minit dengan bau dan badan kita. Jadi adalah digalakkan untuk memilih perfume yang bersesuaian dengan bau dan badan kita kerana ada perfume yang jika bercampur dengan bau badan akan menyebabkan ketidak selesaan bau. 
  3. Digalakkan untuk menyembur perfume di bahagian nadi kita seperti di pergelangan tangan, dan di bahagian leher. Ini adalah supaya bau perfume itu mudah menyerap dan bergaul dengan bau badan kita. 
  4. Jangan spray perfume pada tempat-tempat sensitif seperti bawah lengan, mata dan lain-lain. Perfume sifatnya adalah kuat jadi dikhuatiri anda akan terkena skin rash pulak! 
  5. Dilarang sembur perfume pada fabrik pakaian terutama sutera kerana ini akan merosakkan fabrik dan menghakis warna fabrik. 
  6. Dilarang sama sekali selepas kita spray perfume untuk menggosoknya. Ini akan memecahkan partikel dalam perfume dan boleh menyebabkan baunya berubah. Selepas dispray, biarkan ia selama 10-15 minit dan baunya akan tahan lebih lama! 
  7. Adalah dilarang sama sekali untuk letakkan perfume di bawah cahaya matahari atau tempat berhaba tinggi. Sama jugak di dalam kereta yang panas. Sebab ini akan mengubah bau dan partikel perfume serta mengurangkan kuantiti perfume akibat evaporation.

Hope tips2 ni dapat membantu .SHARE jika ia membantu .Apa perfume kegemaran anda ?

Nak cari Perfume Original dari US boleh klik di sini >> www.perfumeberry.com.my 


TQ kerana sudi membaca.Have a nice day!

Iza @perfumeberry

Aug 25, 2015

Dior Homme Intense EDP 100ml (tester)



-perfume info-
Dior Homme Intense by Dior is a Woody Floral Musk fragrance for men. This is a new fragrance Dior Homme Intense was launched in 2011. The nose behind this fragrance is Francois Demachy. Top note is lavender. Middle notes are iris ambrette (musk mallow) and pear. Base notes are vetiver and virginia cedar.

Dior Homme Intense EDP 100ml (tester) -RM225 only


Review
"I used many fragrance before , but when i begin to use this fragrance everybody ask me about this fragrance , when i meet friend man or women they always ask me what kind of fragrance is , its litltle magic fragrance and please nobody say it feminine because everybody like it "- Evan


How to order:
Click here

or contact sms/whatsapp 
017 543 9231 / 013 348 2134

Aug 21, 2015

Latest Perfume- Paco Rabbane 1 million cologne

All those who found the original to be too heavy might like the new version 1 Million Cologne, coming out in summer 2015. The scent is fresher and more energetic, seductive and charming. It supposes to be fun. Opening with marine notes, citrus cocktail of mandarin and cardamom, it mixes floral notes of rose with juniper berries in the heart. The base consists of patchouli, tonka bean and leather.


Paco Rabbane 1 million cologne EDT 125ml -RM245 (retail stock)


Paco Rabbane 1 million cologne EDT 7ml - RM40 



How to order:
Click here

or contact sms/whatsapp 
017 543 9231 / 013 348 2134




Aug 14, 2015

Versace Eros for Him and Her 2 pcs Mini


Versace Eros for Him and Her 2 pcs Mini
inclusive:
Versace eros pour femme 5ml edp
Versace eros pour homme 5ml edt

RM60


How to order:
Click here

or contact sms/whatsapp 
017 543 9231 / 013 348 2134




Latest Perfume-Versace Eros Pour femme


The composition of the new perfume for women Eros Pour Femme opens with Sicilian lemon, Calabrian bergamot and pomegranate accords, with a heart of lemon, sambac jasmine absolute, jasmine infusion and peony. The base incorporates sandalwood, ambrox, musk and various woody notes.
The fragrance bottle Eros Pour Femme is rounded and embellished with a prominent relief Medusa symbol on the central part of bottle and the stopper, as well as with a typical Greek motif on the edges. It is made of glass and embellished with metallic golden details and cap. Instead of a box, the bottle will be packed in a small case which opens on the sides.

Versace eros pour femme 5ml edp - RM43 (ready stock) 



How to order:
Click here

or contact sms/whatsapp 
017 543 9231 / 013 348 2134



Aug 10, 2015

Estee Lauder -Modern Muse

-perfume info-

Estée Lauder
 presents Modern Muse, the first major perfume launch in the last decade since Beyond Paradise from 2003 (wwd). This perfume is Estée Lauder’s attempt to climb back to the top of the perfume houses. Modern Muse symbolizes what it means to be an independent and self-confident woman today, sure of herself and her style. It is a confidence that inspires.
Perfumer Harry Fremont tried to express the duality of the composition by creating a two accord composition of sparkling jasmine (which symbolizes femininity) and sleek woods (representing strength). The first accord, accord of jasmine, blends exotic notes of mandarin, tuberose, fresh lily, honeysuckle, dewy petals, Sambac jasmine and Chinese Sambac jasmine absolute. The sleek woods accord combines two types of patchouli, Madagascar vanilla, amber wood and soft musk.


Estee Lauder Modern Muse 50ml EDP- RM190 ( tester/ ready stock)

Estee Lauder Modern Muse 7ml EDP- RM45 ( ready stock)



How to order:


or contact sms/whatsapp 
0175439231 / 0133482134